تعدادی سوال لبنیات

                                      

 

پاستوریزاسیون صحیح شامل عملیاتی است که :

الف- تمام میکروبهای بیماریزا و مولد فساد را غیر فعال می کند .

ب- بدون تغییر خواص فیزیکوشیمیایی شیر و با حداقل تغییر عوامل بیولوژیکی آن صورت پذیرد .

ج- موجب غیر فعال شدن فسفاتاز قلیایی و پراکسیداز شود .

د- با هدف رسیدن به ماندگاری طولانی حتی از دمای بالا و زمان طولانی استفاده شود .  

 

کدامیک از گزینه های زیر در مورد فرآیند تولید چدار صحیح است ؟

الف- تولید سریع اسید مطلوب است

ب- تولید اسید در طی فرآیند تولید پنیر به طور مستمر ضروری است .

ج- تولید اسید باید توسط جنس لاکتوباسیلوس باشد .

د- تولید اسید نقشی در تهیه پنیر چدار ندارد و فرآیند بیشتر تحت تاثیر آنزیم می باشد .       

 

   از کدام دستگاه برای پاستوریزه نمودن خامه استفاده می شود ؟

الف- استرلیزاتور              ب- سپاراتور                   ج- واکراتور                    د- هموژنیزاتور

                                                     

ادامه مطلب ...

آیا می دانید دوغ گندم چیست ؟

زیاد به مغزتان فشار نیاورید . دوغ گندم وجود ندارد .  

یکی از دانشجویان ناز من هنگام مطالعه تکنولوژی غلات Dough را دوغ یاد گرفته بود !!! 

اگر شما هم نمی دانید تلفظ این لغت چیست :  

                           دُ مثله تلفظ 2به معنی خمیر

زبان عمومی و تخصصی خود را تقویت کنید این 100000000 دفعه !!!!

زبان تخصصی (2)

امروز یکی از دانشجویان ترم 4 به من تلفن زد . من او را قبلاً در یکی از همایشهای کنکور کارشناسی ارشد دیده بودم . خوب معلوم است دانشجویی که از ترم 4 به فکر ادامه تحصیل است نمی تواند دانشجوی تنبلی باشد اما امروز صحبتی کرد که ابتدا خیلی تعجب کردم اما بعد با خود فکر کردم که ممکن است این به فکر بقیه بچه ها هم خطور کند .

او گفت : زبان تخصصی فقط برای کنکور لازم است چون جزء درسهای دانشگاه نیست و دیگر کاری به آن نداریم .                                        

من با خود فکر کردم که اگر هر توضیحی بدهم باز جای مثال را نمی گیرد .  

به این جمله دقت کنید . این جمله را از یک طلا فروش بازار تهران نقل قول می کنم : 

" غضنفر هفته پیش رو اُنس دویست تخت شش لات طلا خرید یهو ریخت ، خوابید روش امروز هفتصد دلار واسش نون کرد " 

من مطمئم که از هر 10 تای شما 15 نفرتان از این جملات چیزی نفهمیدید ولی همکاران این آقا احتمالاً در پاسخ می گویند : 

" دمش گرم " ، " نوش جونش " ، " دسش درست شد ؟" ، ... 

بنابراین اگر شما روزی بخواهید در بازار طلا کار کنید باید حداقل بتوانید از حرف زدن اطرافیانتان چیزی بفهمید تا شاسکول حسابتان نکنند .  

 

                                                  

 

خوب این در مورد تمامی مشاغل صدق می کند . هر حرفه ای برای خود یک زبان تخصصی دارد که اگر آن را ندانید نمی توانید آن کار را انجام دهید . 

اگر شما به عنوان یک مهندس یا مشاور وارد یک کارخانه صنایع غذایی شوید و آنجا کارفرما اصطلاحی از صنایع غذایی به زبان انگلیسی بگوید که شما معنی آن را ندانید دیگر رویتان حساب باز نمی کند .  

مراکز زیادی هستند که ادعا می کنند زبان تخصصی را به شما تدریس می کنند و من کاملاً‌ به این امر اعتقاد دارم که تعریف از خود اشتباه است و مشک آن است که خود ببوید و هیچ بقالی نمی گوید ماست من ترش است اما : 

معرفی بهترین استاد زبان تخصصی را در تهران از من بخواهید : 22896055-021

تکنولوژی غلات

آیا می دانید سیکلون چیست ؟ ( پاسخ در ادامه مطلب )

ادامه مطلب ...

تکنولوژی روغن

  نمونه تست روغن : ( پاسخ در ادامه مطلب ) 

1- الیگوساکارید مهم روغن تخم پنبه دانه کدامست ؟

الف – استاکیوز                  ب- رافینوز             ج – گوسیپول    د- فسفولیپید 

 

2-هیدروکربن موجود در روغن سویا کدام است ؟

الف – استیگماسترول         ب- پنتوزان             ج-رافینوز          د- گرادوسین

 

3- مهمترین حسن روغن آفتابگردان کدام است ؟

الف- وجود مقدار زیاد آلفاتوکوفرول                                       ب- رنگ زرد روشن شفاف

ج- طعم مطلوب                                                               د- نقطه دود بالا

 

4- استرول خاص روغن کانولا کدام است ؟

الف- فیتوسترول                                                             ب- براسیکاسترول             

ج- فاقد هرگونه استرول می باشد                                       د- گاماسترول

 

5- روش تشخیص تقلب در روغن زیتون کدام است ؟

الف- بررسی نوع توکوفرول                                                ب- استفاده از حلال  

ج- بررسی اسیدهای چرب                                                د- وجود اسید لینولئیک

 

6- بقایای حشره کش ها چگونه از روغن ذرت جدا می شود ؟

الف- تصفیه قلیایی            ب- بی رنگ کردن          ج- بی بو کردن                د- صمغ گیری

 

7- کدامیک از روغنهای زیر منبع خوبی برای لستین تجاری است؟

الف- روغن تخم پنبه دانه     ب- روغن برزک              ج- روغن آفتابگردان          د- روغن سویا

 

8-عمل لینترگیری برای استخراج روغن از کدام دانه صورت می گیرد ؟

الف- بادام زمینی               ب- آفتابگردان               ج- ذرت                       د- پنبه دانه

 

9- زمستانه کردن روغن چه موقع انجام می شود ؟

الف- بعد از مرحله بی رنگ کردن و قبل از بی بو کردن                   

ب- بعد از بی بو کردن و صمغ گیری

ج – در حین صمغ گیری                                                      

د- انبار کردن روغن در فصل زمستان

 

10- فلزات در کدام مرحله از روغن خارج می شوند ؟

الف- تصفیه قلیایی             ب- رنگبری        ج- بوگیری              د- موارد الف و ب با هم

ادامه مطلب ...

دریافت رمز

بسیاری از دانشجویان گرامی از من در مورد منابع سوال پرسیده اند .  

از آنجایی که متاسفانه افراد فرصت طلب ،‌ کلاهبردار ، سودجو و ... هم خواننده این وبلاگ هستند من ناچار بودم تا برای پست قبلی رمز تعیین کنم . 

در صورتی که داوطلب کنکور کارشناسی ارشد رشته صنایع غذایی هستید برای دریافت رمز با شماره 22896055-021 تماس بگیرید .

منابع کنکور کارشناسی ارشد

کتابهای اصلی : 

 

تکنولوژی غلات مهندس رسول پایان چاپ 87 به بعد  

 

تکنولوژی کنسرو مهندس رسول پایان جدیدترین ویرایش   

 

چه آزاد چه سراسری سوالات کنسرو و غلات از این دو کتاب طرح می شود .  

 

شیمی مواد فاطمی به طور دقیق

  

دوسال است که سوالات شیمی مواد ازاد از کتاب فاطمی طرح می شود . 

 

 

کتاب زبان تخصصی جزایری انتشارات سمت برای آزاد و سراسری

 

کتاب یا فلش کارت 504 برای زبان عمومی سراسری 

گرامر چهارسال دبیرستان از مجموعه کتابهای کانون فرهنگی آموزش - قلمچی

کتابهای تست کمک آموزشی :


 

  • گامی به سوی کارشناسی ارشد 3 جلد این کتاب فقط آزمون ها تا سال 80 را شامل می شود ولی آنقدر توضیحات عالی و دقیق ارائه کرده که هنوز هرسال تجدید چاپ می شود و چیزهای زیادی از آن یاد می گیرید . 

 

  

 

برای دانشگاه آزاد کلیه جزوات علوم و تحقیقات که توسط دانشجویان زرنگ و درسخوان نوشته شده باشند و کم و کسری نداشته باشند .

فکر کنید !

امشب یک تفال به حافظ زدم این مصرع مرا به یاد شما کنکوری ها انداخت :

 

هر چه آغاز ندارد نپذیرد انجام ...  

 

عزیزان من درس خواندن را شروع کنید ! چگونه توقع دارید زمانی که هیچگاه درس خواندن را شروع نکرده اید قبولی در کنکور کارشناسی ارشد صنایع غذایی انجام کار شما باشد ؟  

 

نمایشگاههای مرتبط با صنایع غذایی

 تعدادی از نمایشگاههای داخلی مرتبط با صنایع غذایی را که قرار است در سال جاری برگزار شوند در ادامه مطلب ببینید :

ادامه مطلب ...

مشاوره به شرکتهای صنایع غذایی

 

پَرسیان صنعت غذا ( با مسئولیت محدود )‌ 

 

 با کادری مجرب و متشکل از اعضای محترم هیئت علمی دانشگاه در حوزه های ذیل آماده ارائه خدمات به شرکتها و کارخانجات محترم می باشد : 

  • ارائه هر نوع خدمات مشاوره ای به ارگانهای دولتی و خصوصی مرتبط با صنایع غذایی  

  • حل مشکلات صنایع تولید کننده مواد غذایی  

  • مشاوره کامل پرسنل خط تولید و تهیه مواد غذایی  

  • استخراج استانداردهای مرتبط ملی و بین المللی  

  • مشاوره در زمینه ارتقاء روشهای مرتبط با کنترل کیفی و بهداشتی 

  • تجهیز آزمایشگاههای صنایع غذایی 

  • پیشنهاد خطوط تولید و بسته بندی داخلی و خارجی به صورت تخصصی 

  • مشاوره در خرید ماشین آلات 

  • ارائه کلیه خدمات فنی و مهندسی در زمینه های مرتبط با صنایع غذایی 

  • اجرای دوره های آموزشی کوتاه مدت و میان مدت  

  • ...

 

تلفن :  22896055 - 021  

دفتر واحد شرق :  77809751 - 021