تکنولوژی روغن

  نمونه تست روغن : ( پاسخ در ادامه مطلب ) 

1- الیگوساکارید مهم روغن تخم پنبه دانه کدامست ؟

الف – استاکیوز                  ب- رافینوز             ج – گوسیپول    د- فسفولیپید 

 

2-هیدروکربن موجود در روغن سویا کدام است ؟

الف – استیگماسترول         ب- پنتوزان             ج-رافینوز          د- گرادوسین

 

3- مهمترین حسن روغن آفتابگردان کدام است ؟

الف- وجود مقدار زیاد آلفاتوکوفرول                                       ب- رنگ زرد روشن شفاف

ج- طعم مطلوب                                                               د- نقطه دود بالا

 

4- استرول خاص روغن کانولا کدام است ؟

الف- فیتوسترول                                                             ب- براسیکاسترول             

ج- فاقد هرگونه استرول می باشد                                       د- گاماسترول

 

5- روش تشخیص تقلب در روغن زیتون کدام است ؟

الف- بررسی نوع توکوفرول                                                ب- استفاده از حلال  

ج- بررسی اسیدهای چرب                                                د- وجود اسید لینولئیک

 

6- بقایای حشره کش ها چگونه از روغن ذرت جدا می شود ؟

الف- تصفیه قلیایی            ب- بی رنگ کردن          ج- بی بو کردن                د- صمغ گیری

 

7- کدامیک از روغنهای زیر منبع خوبی برای لستین تجاری است؟

الف- روغن تخم پنبه دانه     ب- روغن برزک              ج- روغن آفتابگردان          د- روغن سویا

 

8-عمل لینترگیری برای استخراج روغن از کدام دانه صورت می گیرد ؟

الف- بادام زمینی               ب- آفتابگردان               ج- ذرت                       د- پنبه دانه

 

9- زمستانه کردن روغن چه موقع انجام می شود ؟

الف- بعد از مرحله بی رنگ کردن و قبل از بی بو کردن                   

ب- بعد از بی بو کردن و صمغ گیری

ج – در حین صمغ گیری                                                      

د- انبار کردن روغن در فصل زمستان

 

10- فلزات در کدام مرحله از روغن خارج می شوند ؟

الف- تصفیه قلیایی             ب- رنگبری        ج- بوگیری              د- موارد الف و ب با هم

   

 پاسخنامه :

1- گزینه ب - رافینوز 

2- گزینه د - گرادوسین 

3- گزینه د - نقطه دود بالا 

4- گزینه ب - براسیکاسترول 

5- گزینه الف -بررسی نوع توکوفرول 

6- گزینه ج - بی بو کردن 

7- گزینه د - روغن سویا 

8- گزینه د - پنبه دانه  

9- گزینه الف- بعد از مرحله بی رنگ کردن و قبل از بی بو کردن 

10- گزینه د - تصفیه قلیایی و رنگبری