مشاوره کارشناسی ارشد صنایع غذایی - فاطمه

سلام خانم بهمنش عزیز سال نو رو به شما تبریک می گم امیدوارم سال خوبی رو داشته باشید راستش می خواستم اگه محبت کنید کمی در مورد رئولوژی ماست منجمد من رو راهنمایی کنید آیا این ماست به دلیل دارا بودن خصوصیات رئولوژیکی مشابه بستنی محسوب میشه یا ماست؟(راستش من خیلی گشتم همه جا اشاره شده که خصوصیات فیزیکی وظاهری مشابه بستنی داره یعنی برای بیان رئولوژی اون از رئولوژی بستنی استفاده می شه؟) ببخشید سرتونو درد آوردم بازم ممنون از وقتی که صرف کردید.

سلام 
عزیزم موضوعی که مد نظر داری اول خوب بررسی کن.
ماست و بستنی ترکیباتشان تقریبا یکسان است و فراوری هایشان متفاوت است یعنی هر دو از شیر با هم خصوصیات شیمیایی یکسان که می دانی درست شده اند . یعنی ما در هر دو کلسیم و ... داریم .
اما نوع بستنی و افرودنیهای ان نظیر میوه ها ، خشکبار ، شکلات و ... در رئولوژی ان موثرند. بنابراین من قبول دارم که رئولوژی بستنی و ماست منجمد می تواند مشابه باشد و هر دو حالت سودوبلاستیک دارند و از مدل قانون توان تبعیت می کنند تا هرشل بالکی .