تعدادی سوال شیمی مواد ( مبحث آب )

 اگر در مورد مبحث آب از شیمی مواد این ۱۰ سوال را بتوانید جواب بدهید می توانید مطمئن باشید که این مبحث را بلد هستید . 

( سوالات در ادامه مطلب )

1- قابلیت هدایت حرارتی کدام ماده بیشتر است ؟

الف – آب                        ب- چربی                        ج-هوا                               د-یخ

2- کدام ماده غذایی Termal Conductivity   بیشتری دارد ؟

الف- روغن                     ب- شیر                          ج- گوشت ماهی                   د- لوبیا

3- از خاصیت Triple Point آب در کدام روش نگهداری مواد غذایی استفاده می شود ؟

الف- Spray drying   

ب- Flash pasteurization

ج- Freeze drying                      

 د- Quick Freezing

4- در نقطه سه خاصیتی آب ، کدام عامل زیر سرعت تصعید را افزایش می دهد ؟

الف- فشار کمتر از 4.58 mmHg 

ب- دمای کمتر از 0 درجه سانتیگراد

ج- فشار بیشتر از 4.58 mmHg                 

 د- دمای بیشتر از 0 درجه سانتیگراد

5- آب مقید ( bound water ) عبارت از مقدار آب موجود در غذا است که ....؟

الف- به روش NMR قابل اندازه گیری است

ب- با مولکولهای غذا اتصال محکم دارد و تنها در 10- درجه سانتیگراد یخ می زند

ج- تنها در اثر عمل سانتریفوژ از آن خارج می شود

د- در دمای 20- درجه سانتیگراد هم غیر منجمد باقی می ماند

6- آب موجود در غذاهای خشک با 3-2 % رطوبت ، کدام نوع آب است ؟

الف- آب تک لایه              ب- آب چند لایه                ج- آب آزاد                      د- آب کندانسه

7- کدام آنزیم فعالیت خود را در aw خیلی پایین حفظ می کند ؟

الف- آمیلاز                     ب- پراکسیداز                  ج- فنل اکسیداز                 د- لیپاز

8- منحنی هم دمای دفع Desorption ( معرف فرآیند خشک کردن ) یک مقدار بالای منحنی جذب قرار    می گیرد ، علت آن چیست ؟

الف- polymorphism       

ب- پدیده Eutectic           

ج-   Syneresis 

د- Hysteresis

9- در کدام روش خشک کردن پدیده Hysteresi به حداقل می رسد ؟

الف- خشک کردن پاششی   ب- خشک کردن تصعیدی   ج- خشک کردن غلطکی    د- خشک کردن شناوری 

10- میزان رطوبت متعادل Equilibrium Moisture Content در مواد غذایی خشک شده بایستی همیشه ... ؟

الف- بالاتر از آب تک لایه باشد                               ب- پایین تر از آب تک لایه باشد

ج- برابر با آب تک لایه باشد                                   د- به آب تک لایه بستگی ندارد

11- کدام یون باعث سختی آب می گردد ؟

الف- K+                        ب- Mg++                     ج- Na+                       د- NH4+

12- در منحنی جذب ایزوترمی ، BET نقطه ای است که پایین تر از آن .... وجود دارد ؟

الف- آب تک لایه              ب- آب چند لایه                ج- ماده خشک                 د- آب قابل تبخیر