ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
اگر در مورد مبحث آب از شیمی مواد این ۱۰ سوال را بتوانید جواب بدهید می توانید مطمئن باشید که این مبحث را بلد هستید .
( سوالات در ادامه مطلب )
1- قابلیت هدایت حرارتی کدام ماده بیشتر است ؟
الف – آب ب- چربی ج-هوا د-یخ
2- کدام ماده غذایی Termal Conductivity بیشتری دارد ؟
الف- روغن ب- شیر ج- گوشت ماهی د- لوبیا
3- از خاصیت Triple Point آب در کدام روش نگهداری مواد غذایی استفاده می شود ؟
الف- Spray drying
ب- Flash pasteurization
ج- Freeze drying
د- Quick Freezing
4- در نقطه سه خاصیتی آب ، کدام عامل زیر سرعت تصعید را افزایش می دهد ؟
الف- فشار کمتر از 4.58 mmHg
ب- دمای کمتر از 0 درجه سانتیگراد
ج- فشار بیشتر از 4.58 mmHg
د- دمای بیشتر از 0 درجه سانتیگراد
5- آب مقید ( bound water ) عبارت از مقدار آب موجود در غذا است که ....؟
الف- به روش NMR قابل اندازه گیری است
ب- با مولکولهای غذا اتصال محکم دارد و تنها در 10- درجه سانتیگراد یخ می زند
ج- تنها در اثر عمل سانتریفوژ از آن خارج می شود
د- در دمای 20- درجه سانتیگراد هم غیر منجمد باقی می ماند
6- آب موجود در غذاهای خشک با 3-2 % رطوبت ، کدام نوع آب است ؟
الف- آب تک لایه ب- آب چند لایه ج- آب آزاد د- آب کندانسه
7- کدام آنزیم فعالیت خود را در aw خیلی پایین حفظ می کند ؟
الف- آمیلاز ب- پراکسیداز ج- فنل اکسیداز د- لیپاز
8- منحنی هم دمای دفع Desorption ( معرف فرآیند خشک کردن ) یک مقدار بالای منحنی جذب قرار می گیرد ، علت آن چیست ؟
الف- polymorphism
ب- پدیده Eutectic
ج- Syneresis
د- Hysteresis
9- در کدام روش خشک کردن پدیده Hysteresi به حداقل می رسد ؟
الف- خشک کردن پاششی ب- خشک کردن تصعیدی ج- خشک کردن غلطکی د- خشک کردن شناوری
10- میزان رطوبت متعادل Equilibrium Moisture Content در مواد غذایی خشک شده بایستی همیشه ... ؟
الف- بالاتر از آب تک لایه باشد ب- پایین تر از آب تک لایه باشد
ج- برابر با آب تک لایه باشد د- به آب تک لایه بستگی ندارد
11- کدام یون باعث سختی آب می گردد ؟
الف- K+ ب- Mg++ ج- Na+ د- NH4+
12- در منحنی جذب ایزوترمی ، BET نقطه ای است که پایین تر از آن .... وجود دارد ؟
الف- آب تک لایه ب- آب چند لایه ج- ماده خشک د- آب قابل تبخیر