شیمی مواد غذایی

در کتاب استاد ارجمند جناب آقای دکتر فاطمی خوانده اید که : 

( صمغ گزانتان یک پلی ساکارید خارج سلولی است ) پلی ساکارید خارج سلولی یعنی چه ؟

بیشتر دانشجویان صنایع غذایی از کتاب استاد ارجمند دکتر فاطمی به عنوان کتابی ثقیل و مشکل یاد می کنند .  

آیا تا کنون به این فکر کرده اید که چرا کتابی که به زبان فارسی نوشته شده و درباره رشته تخصصی شماست را درک نمی کنید ؟ 

علت بسیار ساده است : پایه درسی !  

برای آن که بتوانید کتابی نظیر این کتاب را درک کنید باید در درس شیمی در حد حداقل دبیرستان قوی باشید .  

برای مثال در صفحه ۲۰۹ ( چاپ پنجم ) این کتاب می خوانیم : 

به استثنای دی هیدروکسی استون بقیه منوساکاریدها حداقل دارای یک کربن بی تقارن هستند. 

خوب واضح است که یک دانشجوی حقوق از این جمله نمی تواند حتی تصوری داشته باشد اما شما به عنوان دانشجوی صنایع غذایی باید بتوانید این جمله را درک کنید .  

شما باید بدانید منوساکارید چیست ؟ 

عنصر کربن چیست و چند الکترون آزاد دارد ؟ 

کربن بی تقارن یعنی چه ؟ 

این استاد ارجمند و اغلب اساتید تراز اول مبنا را بر این قرار می دهند که شما پله های درسی را درست و به موقع بالا آمده اید بنابراین از توضیحات اضافی خودداری می نمایند . 

حال چاره چیست ؟ 

معلوم است ! سطح خود را بالا ببرید . اگر پایه ضعیفی دارید آن را تقویت کنید . از برخورد با یک کتاب ثقیل استقبال کنید و جزوات سطحی و بی محتوا را جایگزین آن ننمایید . 

صحبتی که من با دانشجویان دارم این است : 

این مطالعه کتاب است که شما را با سواد می کند نه جزوه !