ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
نام دروس و ضرایب کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی (کد 1313) (سراسری) |
دروس آزمون کارشناسی ارشد صنایع غذایی فارغ التحصیلان رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد میبایست بر دروس زیر تسلط کامل داشته باشند: 1ـ زبان عمومی و تخصصی 2ـ ریاضیات 3ـ شیمی مواد غذایی 4ـ میکروبیولوژی موادغذایی 5ـ تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری) 6ـ اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی « زبان عمومی و تخصصی » تعداد سؤالات این درس در آزمون سراسری سال 94 شامل 30 سؤال است. همانطور که از نام درس پیداست، شماری از سؤالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) است. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف متفاوت است و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند. کتاب انگلیسی برای دانشجویان صنایع غذایی مؤلف مهندس جزایری در بعضی دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد. « ریاضیات » درس ریاضیات در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) در آزمون سال 94 شامل 30 تست بوده و ضریب آن 2 میباشد. مواد امتحانی این درس مجموعهای از مطالب ریاضی کنکور کارشناسی و ریاضیات دانشگاهی است. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: تابع، حد و پیوستگی، مشتق و کاربرد آن، معادلات دیفرانسیل مرتبه اول و دوم، انتگرال و کاربرد آن، دنباله و سری، اعداد مختلط، بردار، ماتریس، توابع چند متغیره، انتگرال دوگانه و سه گانه، انتگرال روی خم و روی سطح، مختصات قطبی، سریها، قضایای دیورژانس، استوکس، هندسه تحلیلی، توابع برداری، تبدیل لاپلاس و کاربردهای آن. برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های ریاضیات دانشگاهی مانند کتب دکتر شیدفر استفاده نمود. « شیمی مواد غذایی » درس شیمی موادغذایی در کنکور کارشناسی ارشد سال 94، شامل 25 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از این درس از آن سؤال مطرح میشود شامل: کربوهیدراتها، آب، دیسپرسیونهای غذایی، پروتئینها، آنزیم، لیپیدها، رنگ مواد غذایی، ویتامینها و مواد معدنی و طعم موادغذایی میباشد. برای فائق آمدن بر سؤالات این درس می توان از کتاب های شیمی مواد غذایی مولف دکتر فاطمی و دکتر بابک قنبرزاده استفاده نمود. « میکروبیولوژی موادغذایی » درس میکروبیولوژی موادغذایی در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی)در کنکور سراسری سال 94 در مقطع ارشد، شامل 25 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: طبقهبندی باکتریها، عوامل موثر بر میکروارگانیسمها، روشهای تعیین میکروارگانیسمها، روشهای نگهداری موادغذایی، بیماریهای باکتریایی ناشی از موادغذایی طبقهبندی کپک و مخمر و انگلها میباشد. « تکنولوژی موادغذایی » درس تکنولوژی موادغذایی در رشته مهندسی کشاورزی (علوم و صنایع غذایی) برای آزمون کارشناسی ارشد سراسری سال 94 ، شامل 45 سؤال بوده و ضریب آن 4 و یکی از دروس مهم این رشته میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: لبنیات، غلات، روغن، کنسرو، اصول نگهداری، قند. « اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی » درس اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی (علوم و صنایع غذایی) در کنکور سراسری سال 94 در مقطع کارشناسی ارشد، شامل 25 سؤال بوده و ضریب آن 2 میباشد. سرفصلهایی که در کنکور علوم و صنایع غذایی از آن سؤال مطرح میشود شامل: اهداف طراحی کارخانه، مسائل اقتصادی طرح، انتقال تکنولوژی، مجوزها و استعلامها، عوامل موثر در طراحی محل کارخانه، اتوماسیون، ترسیم فلوچارت، مشخصات ساختمانی کارخانه و بخش اداری، آحاد، ابعاد، چگالی، غلظت، فشار، زاویه ریپوز و لغزش، سرعت تهنشینی، موازنه جرم انرژی سایکرومتری، مکانیک سیالات، تنش و کرنش، ویسکوزیته، معادله پیوستگی و برنولی، ارتفاع معادل، وسایل اندازگیری مشخصات سیال، پمپ، نور، انواع انبار و سیستمهای وابسته، موتورخانه، سردخانه، آب مصرفی، سیستمهای انتقال، لولهکشی، نیروی برق و کابلها، فلزات مناسب، ترمودینامیک، کاربرد انجماد، انتقال حرارت به روش هدایتی، جابهجایی و تشعشعی و انتقال حرارت کلی، فرآیند حرارتی، تولید سرما، تبخیر و خشک کردن، انتقال جرم و خوردگی. برای تسلط بیشتر بر سؤالات این درس میتوان از کتاب اصول طراحی کارخانجات مؤلف دکتر شاهدی و اصول طراحی کارخانجات مؤلفین دکتر کلباسی و دکتر محمد حسین حسینی استفاده نمود. دروس امتحانی آزمون کارشناسی ارشد علوم و مهندسی صنایع غذایی براساس دفترچه آزمون سال 95 عناوین دروس امتحانی: 1- زبان عمومی و تخصصی (انگلیسی)، 2- ریاضیات، 3- شیمی مواد غذایی، 4- میکروبیولوژی مواد غذایی، 5- تکنولوژی مواد غذایی (تکنولوژی لبنیات، قند، روغن، غلات، کنسرو، اصول نگهداری)، 6- اصول طراحی کارخانجات و مهندسی صنایع غذایی.
|